Koningsdag

Aan leden, belangstellenden, donateurs en sponsoren, 

We hebben enige vragen gekregen over de status van VOH

Momenteel zijn we overgeleverd aan de grillen van het Coronavirus die door de wereld gaat. Ook wij als vereniging ontkomen hierdoor niet aan de voorschriften en richtlijnen waaraan ook wij ons dienen te houdenHelaas hebben we in 2020 en 2021 geen Koningsdag mogen vieren door de uitbraak van het Coronavirus.

Airborne herdenking
Gelukkig konden wij, met de nodige beperkingen, wel de herdenking bij het Airbornemonument te Heelsum organiseren. Het was een mooie herdenking, anders dan we ons ooit hadden kunnen voorstellen. Door de geldende Lock Down beseffen we dat vrijheid niet zomaar vanzelfsprekend is. Door de opkomst van vele belangstellenden hebben we op zeer gepaste wijze stilgestaan bij de herdenking aan de luchtlanding op de ons omliggende terreinen in de septembermaand in 1944.

Koningsdag
Voor Koningsdag zijn we bezig geweest om zowel in 2020 als in 2021 een mooi Koningsdagfeest te organiseren. We hadden de programma’s al klaarliggen, de goederen en activiteiten geregeld. Helaas hebben wij alles weer moeten afblazen. Maar wij houden de goede moed erin voor het jaar 2022. De vereniging heeft achter de schermen dus niet stil gezeten. Het enige probleem is dat wij dit onvoldoende hebben gecommuniceerd naar u allen toe. Hiervoor bieden wij u onze excuses aan. 

Status van de Oranjevereniging
Onze Voorzitter en Penningmeester hebben te kennen gegeven dat zij het stokje overdragen aan nieuwe bestuursleden. Wij vinden dit zeer jammer maar hebben begrip voor hun besluit. We zijn Jacqueline en Gert dankbaar voor alles wat ze voor onze vereniging betekend hebben in de afgelopen jaren. 

Gelukkig kunnen wij al wel mededelen dat wij doorgaan. Een nieuwe voorzitter en penningmeester zullen tijdens de eerstvolgende vergadering beschikbaar en dus verkiesbaar zijn. De andere leden van het bestuur gaan ook door. Wel heeft het bestuur nog een uitbreiding nodig. Dus wij roepen enthousiaste mensen op om contact met ons op te nemen. Loop eens een keer een vergadering mee. Kijk wat je eventueel zou kunnen doen in het bestuur. 

Vrijwilligers
Maar ook vrijwilligers zijn hard nodig.  Heb je interesse maak dit kenbaar aan het bestuur van de VOH, en geef je op als vrijwilligerVoor de komende jaren hebben we nog veel plannen en ideeën.

Dus antwoord op de vraag: “Bestaat de Vereniging Oranjedag Heelsum nog wel?“
Jazeker, wij bestaan en zijn achter de schermen druk in de weer. Dit om er weer te staan op het moment dat het weer mag. 

Voor nu rest ons niets anders dan u te bedanken voor uw belangstelling en eventuele financiële bijdrage. Beide zullen wij in de toekomst hard nodig hebben.

Met vriendelijke groet,

Bestuur Vereniging Oranjedag Heelsum
 

Vrijwilligers

Help mee op deze feestelijke dag en geef je op als vrijwilliger!

Sponsoren

Jaarlijks maken diverse bedrijven Koningsdag aan de Bart Crumstraat mogelijk. Wilt u met uw bedrijf sponsoren, vraag dan naar de mogelijkheden.